Mezinárodní projekty

Přehled mezinárodních projektů řešených na VLF UO

Vojenská lékařská fakulta v roce 2024 řeší dva mezinárodní projekty financované z Evropského obranného fondu (EDF). Jedná se o iniciativu Evropské komise s cílem podpořit obranný výzkum a vývoj a přispět k inovativní a konkurenceschopné obranné průmyslové základně v členských státech EU.

EDF Counteract (European agile network for medical COUNTERmeasures Against CBRN Threat), odpovědný řešitel pplk. doc. PharmDr. Aleš Tichý, Ph.D., 2022 – 2025

EDF Resilience (European Strategic alliance for research, development and innovation on medical countermeasures against CBRN threats), odpovědný řešitel pplk. doc. PharmDr. Aleš Tichý, Ph.D., prof. PharmDr. Ondřej Soukup, Ph.D., pplk. Mgr.Lenka Andrejsová, Ph.D., 2024 – 2027

V letech 2015 – 2018 se prof. MUDr. Jiří Stulík, CSc. (KMPB) podílel na řešení mezinárodního projektu Evropské obranné agentury (EDA) s názvem DCLAW (Decontamination by Carbohydrate Lectin Affinity Wipes).

Fakulta vojenského zdravotnictví Univerzity obrany (nyní VLF UO) řešila v minulosti v pozici partnera 1 projekt spolufinancovaný z Evropských strukturálních fondů Centrum transferu biomedicínských technologií HK.

 
V letech 2010–2013 řešila fakulta 2 projekty spolufinancované z Evropských strukturálních fondů v pozici partnera:

Inovace a rozvoj studijního programu Všeobecné lékařství na Lékařské fakultě UK v Hradci Králové pomocí uplatnění informačních technologií (IT Medik).

Centrum pro inovace v biomedicíně (CepIn) – více informací zde.​